Roibu Andrei

15 martie 2010 - 100% terminat
Inceputul: prezentare si vorbe intelepte

download.jpg atom0.jpg

Buna ziua. Sa ma prezint. Numele meu este Roibu Andrei-Claudiu, sunt elev in clasa a VIII-a A din orasul Bicaz, din Scoala cu clasele I-VIII Nr.1 Bicaz.
In contnuare va voi prezenta cateva replici celebre ale unui mare chimist si un scurt clip despre proiectul stiintific CERN.
Dmitri Mendeleev

Medeleeff_by_repin2121.jpg

“Nicio lege a naturii,oricât de generală, nu a fost enunţată total, dintr-o dată; descoperirea ei a fost precedată de multe presentimente.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Nimeni şi nimic nu mă pot reduce la tăcere.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Am putea trăi în prezent fără un Platon, dar ne-ar trebui un număr dublu de Newtoni pentru a descoperi secretele naturii şi a aduce viaţă în armonie cu legile naturii.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Plăcerile sunt trecătoare – ele sunt doar pentru tine; munca este marca fericirii de durată – ea este pentru alţii.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Elementele chimice, dacă sunt aşezate în ordine crescătoare după masa atomică, prezintă o periodicitate de proprietăţi.” (citat de Dmitri Mendeleev)

tablitsa_mendeleeva.jpg
mendeleev.jpg

„Spritul cel mai pătrunzător, in faţa căruia se vor deschide posibilităţi de a înclina, nu tabele, ci planete, este spiritul investigator al omului. Crede în acest lucru.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Enunţarea unei legi nu se face când primul gând asupra sa se conturează, nici chiar după ce descoperă semnificaţia acestuia, ci doar după ce rezultatele experimentului îţi confirmă teoria.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Elementele cele mai răspândite sunt cele cu mase atomice mici.” (citat de Dmitri Mendeleev)

„Am dobândit o libertate interioară. Vreau ca voi să aveţi acest sentiment - este responsabilitatea mea morală să vă ajut să dobândiţi această libertate interioară.” (citat de Dmitri Mendeleev)

In continuare, voi afisa cateva grafice, care va vor putea ajuta in descifrarea sau o mai buna intelegere a cea ce voi prezenta in proiectele si referatele pe care le voi afisa.

Carbon_cycle-cute_diagram_ro.jpg
744px-Sun_climate_system_alternative_ro.svg.png
Global_Warming_Map_ro.jpg
Instrumental_Temperature_Record_ro.png
Carbon_Dioxide_400kyr-2_ro.png
Mauna_Loa_Carbon_Dioxide_ro.png
Decrease_of_old_Arctic_Sea_ice_1982-2007_ian.gif

( O imagine ce reprezinta scaderea masei nordice de gheata arctica)

Glacier_Mass_Balance_ro.png
An_Inconvenient_Truth_%28animation%29.gif

( O alta imagine, care arata de aceasta data circulatia principalilor curenti maritimi)

Global_Warming_Predictions_ro.png
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License